Rozplývá se na jazyku: slavný kuchař se podělil o recept na královský piškot Victoria

K přípravě takového dezertu budete potřebovat několik ingrediencí.

Tento dort chutná ještě lépe s jahodovým džemem nebo marmeládou / foto depositphotos.com

Dort Victoria se obvykle skládá z vanilkového piškotu s marmeládou a máslovým nebo máslovým krémem uvnitř. Královna Viktorie ho měla velmi ráda, a proto je i dnes jedním z nejoblíbenějších dortů ve Velké Británii. Na internetu existuje mnoho receptů na tento dort, ale slavná kuchařka Mary Berryová prozradila, jak připravit nejchutnější takový dezert, píše Express.

Ingredience na dort: 1:

  • čtyři slepičí vejce;
  • 225 g moučkového cukru a další na posypání hotového dortu;
  • 225 g hladké mouky;
  • dvě lžičky prášku do pečiva;
  • 225 g másla pokojové teploty;
  • jahodový nebo malinový džem; jahodový nebo malinový džem;
  • v případě potřeby šlehačka s dvojitou smetanou.

Způsob přípravy

Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte máslem formy na koláče. Vejce, cukr, mouku, prášek do pečiva, kypřicí prášek a máslo smíchejte elektrickým mixérem.

Směs rovnoměrně rozdělte do forem a pečte v troubě 25 minut.

„Koláče jsou hotové, když vyjedou z forem a jsou zlatohnědé. Odstavte je na pět minut, aby vychladly ve formách, a poté je vyjměte na mřížku, aby vychladly,“ poznamenal Express.

Koláč sestavíte tak, že ho položíte na talíř dnem vzhůru a potřete marmeládou.

Pro sestavení položte jeden korpus na talíř vzhůru nohama, potřete ho džemem a případně přidejte šlehačku. Na něj položte druhý dort horní stranou nahoru a posypte ho moučkovým cukrem.

Další vynikající recepty

Již dříve jsme vám prozradili, jak upéct dokonalé sušenky. Podle tohoto receptu je dezert křehký a vláčný jako brownie, ale přesto má žvýkací strukturu čokoládových sušenek.

Mezitím se slavný kuchař Jamie Oliver podělil o neuvěřitelný recept na pečené brambory. Poznamenal, že k přípravě lahodných brambor potřebujete pouze česnek, olivový olej a čerstvý rozmarýn.

Mohlo by vás také zajímat: Novinky:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | Restaurace Na Struze